Menu Close

Aan het einde van ieder kalenderjaar maakt Van Dale, bekend van de woordenboeken, het woord van het jaar bekend. In 2017 ging het tussen fipronilei en appongeluk, waarna de laatste tot winnaar werd uitgeroepen. Wij dacht bij een appongeluk meteen aan het per ongeluk versturen van een whatsappje aan de verkeerde persoon, maar het gaat om ongelukken in het verkeer die worden veroorzaakt door te appen. Nou gaan wij geen auto-ongelukken laten zien, maar we vinden het wel leuk om te laten zien op wat voor een domme manieren mensen hun smartphone kapot laten gaan.

En de Darwin-award gaat naar.. 

Deze Russische jongeman blijft erop hameren dat het hebben van een goed hoesje cruciaal is als je een smartphone hebt.

Knijp me in m’n arm, volgens mij droom ik

Idiote rages komen en gaan. Zo gingen mensen als een plank op allerlei objecten liggen, was het ‘in’ om met het mannelijk geslachtsdeel tegen gebouwen te slaan en moet je als de wiedeweerga ergens op springen als iemand roept dat de vloer van lava is. Maar de meest idiote rage is toch wel ‘phone pinching’. Don’t try this at home.

Zwemmen is dol-fijn! 

Hoe vaak moeten we het nou nog zeggen? Ga niet zwemmen met je smartphone bij de hand. Gelukkig zijn de meeste toestellen tegenwoordig waterdicht, maar je moet hem nog wel terug zien te vinden. Op de bahama’s hebben ze daar wat op bedacht.

Alles voor de volgers

Als je duizenden volgers hebt moet je ze natuurlijk wel jaloers maken als je op vakantie bent en in een zwembad ligt. Dat dacht dit meisje ook. Gelukkig had ze geen dolfijn nodig.

 

Het leven is als een achtbaan 

Ken je de Nintendo Wii nog? Daar zat zo’n handig touwtje aan de controller vast die je om je arm kon doen om te voorkomen dat deze door de tv heen vloog. De volgende slimmerik had best zo’n touwtje kunnen gebruiken..

Wil je je nieuwe smartphone verzekeren? Neuh hoeft niet, ik ben heel voorzichtig

De dag dat je een nieuwe smartphone mag; keer op keer is dat, na je bruiloft en de geboorte van je kind, de mooiste dag van je leven. Zo ook voor deze Amerikaanse jongeman die als eerste ter wereld de gelukkige eigenaar was van de iPhone 6.

 

Flapdrol met Flappy Bird 

Grote kans dat je het nog kent: Flappy Bird. Misschien wel het meest verslavende en tegelijkertijd meest frustrerende spelletje voor op je smartphone ooit. Geen wonder dat het spelletje al snel uit de appstores verdween.

 

Een ongeluk zit normaalgesproken in een klein hoekje, maar ook mensen bij wie (zoals hierboven) een ongeluk in een enorme hoek zit, kunnen natuurlijk gewoon bij ons terecht om hun smartphone te laten repareren. We stellen het wel op prijs als jullie de filmpjes dan even naar ons toe sturen ;-).