Menu Close

Smartphone geruchten februari 2018: Samsung, Apple, Google, Nokia en hologrammen

De smartphone-industrie staat nooit stil. Elke maand worden er door fabrikanten nieuwe toestellen uitgebracht. Dus ook in de wereld der geruchten slaapt men altijd met één oog open. Daarom krijg je van ons elke maand een samenvatting van alle geruchten in de smartphone business. Met deze maand: de Samsung Galaxy S9, 3 nieuwe iPhones, een nieuwe Google Pixel, Nokia’s comeback en de eerste holografische telefoon?

 

Liefde op het eerste gezicht én oog bij Samsung 

Traditiegetrouw beginnen we met Zuid-Korea’s trots. Nee niet de Olympische Winterspelen in PyeongChang, Samsung natuurlijk! In onze update van vorige maand kwamen al de nodige geruchten aan bod, zoals het design, de vingerafdrukscanner en een nieuwe chip van de Samsung Galaxy S9.

Het laatste gerucht gaat dat het nieuwe vlaggenschip-toestel zal beschikken over zeer geavanceerde gezichtsherkenning techniek, genaamd ‘intelligent scan’. Deze scan herkent naast je gezicht ook je iris om de telefoon te unlocken. Zonnebril af dus!

Liefde op het eerste gezicht én oog bij Samsung
Liefde op het eerste gezicht én oog bij Samsung

Bron: mirror.co.uk – Maxwell Weinbach

 

iPhone XL, XS, 10, 11 zeg het maar..

Na tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone X, werd er gespeculeerd over het opschorten van de productie van het randloze toestel tegen het einde van 2018. Maar volgens Ming-Chi Kuo, die al meerdere keren heel precies had voorspeld wat Apple voor toestellen zou gaan uitbrengen, heeft dat meer te maken met het feit dat Apple 3 nieuwe versies zou gaan lanceren van de iPhone X in de herfst van 2018.

Namelijk een grotere versie, een kleinere (budget?) versie en een opvolger van de iPhone X. Hoe deze dan allemaal gaan heten is natuurlijk een raadsel, aangezien Apple van zijn chronologische volgorde is afgestapt. Misschien moet Apple een prijsvraag uitschrijven voor de naam. Wij gaan voor iPhone Xtra, iPhone Mini en de iPhone Eleven ;-).

iPhone XL, XS, 10, 11 zeg het maar..

Bron: Olechka Design

 

Google’s Pixel naar Nederland?

Het is misschien niet iedereen in Nederland opgevallen, maar Google brengt al twee jaar uitstekende smartphones op de markt: De Pixel-serie. De eerste twee versies zijn helaas nooit verkrijgbaar geweest in ons kikkerlandje, omdat Google’s smart-assistant nog geen Nederlands spreekt. Maar daar zal dit jaar nog verandering in komen, dus is er een grote kans dat de zoekgigant zijn nieuwste toestel, de Google Pixel 3, ook naar Nederland zal gaan verschepen. Verwacht wordt wel dat het pas na de zomer zal zijn.

Google’s Pixel naar Nederland?

Bron: Belsimpel.nl

 

Nokia’s comeback? 

Denk je aan Nokia, dan denk je aan een onverwoestbare telefoon waarmee je louter kan bellen, sms’en en snaken. Het Finse bedrijf probeert al jaren dat stigma van zich af te schudden, m

aar een echt grote hit sinds het snake-tijdperk zat er helaas nooit in voor onze Scandinavische vrienden.

Maar Finnen zijn doorzetters en wellicht dat de Nokia 9 dit jaar de ultieme comeback zal betekenen. Het bedrijf heeft op het Mobile World Congress 2018 in Barcelona namelijk ook een plekje gereserveerd, waar het de opvolger van de Nokia 8 bekend zal maken. De 9 zou beschikken over een dual-selfiecamera, glazen behuizing, een vinger- en irisscanner en, volgens kenners, een camera waar alle andere fabrikanten jaloers op zullen zijn.

Ons maakt dat eigenlijk allemaal niet zoveel uit, als er maar snake op zit..

Nokia’s comeback?

Bron: Techadvisor.co.uk

HolyGram nog aan toe! 

We eindigen de geruchtenmolen met een onbekend merk. Maar wel een onbekend merk dat claimt voor een revolutie te gaan zorgen in de smartphone-wereld. Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar het Amerikaanse RED kondigde aan een telefoon met holografische techniek te gaan lanceren. Met de RED Hydrogen zou je zonder speciale bril 3D beelden kunnen zien, wat dus betekent dat er hologrammen verschijnen uit je telefoon. Het toestel is te pre-orderen, maar een een releasedatum is nog allerminst bekend.

HolyGram nog aan toe!

Bron: The Verge