Menu Close

iPhone geheugen vol en tijdelijk extra geheugen creëren door apps op te ruimen?

Stel je gaat op vakantie en hebt een lange reis voor de boeg, de perfecte gelegenheid om een film te downloaden via Netflix op je iPhone om de tijd te doden. Maar daar is weer die irritante melding “iPhone geheugen vol, downloaden niet mogelijk…”. We kennen het allemaal, in blinde paniek ga je snel bestanden verwijderen van je iPhone maar bedenkt je daarna dat ook direct alle gegevens en documenten in deze apps verloren zijn gegaan. Dat moet toch ook anders kunnen? Dat kan! Lees verder en leer hoe je apps (tijdelijk) kunt opruimen voor extra opslag en dus meer opslagruimte op je iPhone kan vrijmaken. 

Automatisch opruimen en meer geheugen creëeren met behulp van iOS

iOS kan jou een handje helpen door in de gaten te houden welke apps nauwelijks worden gebruikt en deze automatisch op te ruimen. Alle gegevens en documenten van de apps worden hierbij bewaard zodat je deze direct weer kunt gebruiken wanneer je de app weer nodig hebt. Hier moet je je iPhone uiteraard wel eerst toestemming voor geven.

  1. Navigeer naar Instellingen
  2. Klik op iTunes Store en App Store
  3. Zet de optie Ruim apps op aan

Apps handmatig opruimen

Wil je liever zelf de controle hebben wanneer je iPhone geheugen vol is? Dan kun je dit ook handmatig je apps opruimen.

  1. Navigeer naar Instellingen.
  2. Klik op Algemeen.
  3. Kies hier voor iPhone-opslag.
  4. Er verschijnt nu een lijst met al jou apps, kies de app die jij wilt opruimen.
  5. Klik op Ruim op.

 

Opgeruimde apps weer terug zetten

Je vakantie zit erop, de film is gekeken dus de extra opslagruimte heb je niet meer nodig. Je wilt nu de apps die je voor de extra opslagruimte opgeruimd hebt weer terug zetten. Zoals je misschien al hebt gemerkt, blijven de opgeruimde apps op je thuisscherm staan. Je herkent de opgeruimde apps aan het download wolkje dat voor het app-icoon staat. Tik op de app om deze weer te laden. Je kunt de app nu weer gebruiken zoals je gewend bent.

Lukt het je niet om de opgeruimde apps weer terug te krijgen? Of heb je een andere vraag?

Wij helpen je graag in één van onze winkels! Maak een online afspraak of loop bij ons naar binnen.