Menu Close

App verwijderen op je iPhone? Zo doe je dat!

Je kent het vast wel, je hebt een app gedownload maar gebruikt deze weinig tot niet. De app neemt dus eigenlijk alleen maar kostbare ruimte in beslag die je goed zou kunnen gebruiken voor foto’s of een andere app die je wel graag gebruikt. Je hebt dus besloten deze app te verwijderen, maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit blog ‘App verwijderen op je iPhone’ leggen wij je dat haarfijn uit. 

Een app verwijderen op iPhone? Op twee simpele manieren!

Apps verwijderen via het thuisscherm

Deze manier zal bij veel mensen al bekend zijn, en is daarmee ook de makkelijkste en snelste manier. Het gaat als volgt:

  1. Plaats je vinger op de app die je wilt verwijderen. Houd je vinger langer (niet harder!) op de app, totdat er een dropdown menu verschijnt. Ook kun je nu je vinger omhoog schuiven zodat de icoontjes beginnen te wiebelen.
  2. Vanuit het dropdown menu kun je direct op Verwijder app klikken.
  3. Heb je je vinger omhoog geschoven en zijn de icoontjes gaan wiebelen? Dan verschijnen er nu kruisjes in de linkerbovenhoek van het app icoontje.
  4. Tik met je vinger op het kruisje om de app te verwijderen.

 

Wil je nog meer apps verwijderen? Herhaal dan stap 4. Als je klaar bent met het verwijderen van je apps, klik dan op de thuisknop (of veeg bij een iPhone X of nieuwer vanaf de onderste rand van het scherm naar boven). De icoontjes stoppen nu weer met wiebelen.

Apps verwijderen via instellingen

Een andere manier om je apps te verwijderen is via je instellingen. Ook dit is gemakkelijk maar iets minder snel dan de bovenstaande optie.

  1. Navigeer naar Instellingen en kies voor Algemeen.
  2. Klik hier op iPhone-opslag.
  3. Er verschijnt nu een lange lijst met apps, klik hier op de app die je wilt verwijderen.
  4. Klik nu op Verwijder App en daarna nogmaals op Verwijder App

Verwijderde apps terughalen, kan dat?

Geen probleem, deze apps kun je eenvoudig weer terug vinden in de App Store. Apps die je eerder gedownload hebt worden door de App Store herkent. Deze apps herken jij weer aan het wolkje dat op de plek van de download-knop staat. Tik op het wolkje om de App weer te downloaden, wanneer het om een betaalde app gaat hoef je niet opnieuw te betalen.

Kan ik mijn apps ook tijdelijk verwijderen voor extra opslag?

Dat kan! Het nadeel van het verwijderen van apps is dat ook direct alle gegevens en de documenten die erin zijn opgeslagen verloren gaan. Wil je liever je apps opruimen voor tijdelijk extra opslag? Lees dan ons blog over ‘Hoe opslagruimte iPhone vrijmaken’.

Alsnog last van een hardnekkige app die zich niet laat verwijderen?

Wij helpen je graag in één van onze winkels! Maak een online afspraak of loop bij ons naar binnen, houd er bij het laatste wel rekening mee dat je wellicht even moet wachten.