Menu Close

Smartphone geruchten maart 2018: een budget iPhone, OnePlus 6, Huawei + Porsche en 3 nieuwe BlackBerry’s

De smartphone-industrie staat nooit stil. Elke maand worden er door fabrikanten nieuwe toestellen uitgebracht. Dus ook in de wereld der geruchten slaapt men altijd met één oog open. Daarom krijg je van ons elke maand een samenvatting van alle geruchten in de smartphone business. Met deze maand: iPhone, OnePlus, Huawei en BlackBerry.

Geen notch meer en goedkopere iPhones? 

Hoewel Apple dit jaar nog geen opvolger van de iPhone X heeft uitgebracht gaan de geruchten voor 2019 al de rondte. Ondanks dat de inkeping bovenaan het verder randloze scherm vorig jaar met gemengde gevoelens werd ontvangen, leek de concurrentie zo onder de indruk van de ‘notch’ dat er meerdere toestellen met notch werden gepresenteerd. Of de aanhoudende kritiek of het kopieergedrag de reden is weet niemand, maar volgens de laatste geruchten stapt Apple in 2019 af van de notch.

Ook over de 2018-opvolger van de iPhone X wordt druk gespeculeerd. Zo zou Apple met een goedkopere en grotere iPhone komen. De naam laten we nog even in het midden, maar het nieuwe toestel zou over een 6.1 inch scherm gaan beschikken (de iPhone X heeft een 5.8 inch scherm) en tussen de €500 en €600 gaan kosten. Hiermee wil Apple gaan concurreren met bedrijven als OnePlus en Huawei. Ook de notch en Face-ID zouden terug te vinden zijn in het nieuwe model. De aankondiging van het nieuwe toestel en nog meer budget-apparaten wordt eind maart verwacht.

 

OnePlus 6: alle geruchten op een rij

Het Chinese bedrijf OnePlus gooide de afgelopen jaren hoge ogen met high-end en betaalbare smartphones en die lijn gaan ze dit jaar zeker doorzetten. CEO Pete Lau kondigde onlangs aan dat de opvolger van de OnePlus 5T laat in het tweede kwartaal van dit jaar wordt aangekondigd. De OnePlus 6 (dat zal ongetwijfeld de naam worden) heeft al voor de nodige geruchten gezorgd en wij zetten ze even op een rijtje.

Het nieuwe toestel zou beschikken over een nieuw design met een aluminium frame en een glazen achterkant waardoor draadloos opladen mogelijk wordt. Ook de zo geliefde en gehate notch zou geïmplementeerd worden in het verder randloze scherm die zou gaan beschikken over een vingerscanner in het scherm. Een nieuwe Qualcomm-processor zou er niet alleen voor zorgen dat het toestel sneller wordt, ook de accuduur zou hierdoor worden verbeterd. Ook de gezichtsherkenning zou worden uitgebreid met een infrarood sensor, waardoor hij ‘s nachts beter zou functioneren.

 

Huawei Porsche design

Over een kleine twee weken worden er drie nieuwe toestellen verwacht van het Chinese Huawei. De P20 lite, de P20 en de P20 Pro zouden over de nodige vernieuwingen beschikken, maar het opmerkelijkste gerucht is dat er mogelijk een vierde toestel wordt uitgebracht. Gelekte foto’s laten namelijk zien dat een Huawei toestel beschikt over een Porsche design. Waar de Huawei-smartphones bekend staan om hun lage prijzen, zal de Porsche telefoon beschikken over een duizelingwekkend prijskaartje van €1200.

 

BlackBerry en toetsenborden.. 

Het laatste gerucht van deze editie gaat over de goede oude BlackBerry. De Canadese smartphone fabrikant zal in april in ieder geval met twee nieuwe toestellen komen met toetsenbord. Ook gaat het gerucht dat er een derde toestel komt die onder de naam Uni zal worden uitgebracht. Verder is er weinig bekend over de nieuwe BlackBerry’s, behalve dat ze zullen beschikken over de nieuwste Qualcomm Snapdragon processor.

Wil je weten of al deze geruchten uitkomen? Houd dan onze blog in de gaten. Voor tips en nieuws ben je bij ons aan het juiste adres.