Menu Close

Het voorjaar is traditiegetrouw dé tijd van het jaar waarin bekende en minder bekende techbedrijven hun nieuwste smartphones presenteren aan het grote publiek. Ook het Zuid-Koreaanse Samsung deed een duit in het zakje en kwam op de proppen met de Samsung Galaxy S9. Als opvolger van de S8 moet het nieuwe toestel het komende jaar de strijd aangaan met Apple’s iPhone X. Daarom leggen we de nieuwste Samsung naast zijn voorganger en de iPhone X.

Score Samsung Galaxy S8: 9

We beginnen met de voorganger van de S9. De Samsung Galaxy S8 kwam in het voorjaar van 2017 uit en kreeg niks anders dan lovende kritieken. Het toestel was revolutionair op bijna elk gebied. Een randloos scherm met ongekende kleuren, een camera waar Canon en Nikon jaloers op kunnen zijn, een ijzersterke batterijduur en nog veel meer. Bovendien was het toestel met een releaseprijs van €637 een concurrent voor eigenlijk elke speler in de smartphonemarkt.

Gekeken naar de verhouding prijs/kwaliteit beoordelen wij de Samsung Galaxy S8 met een 9. Waarom? De perfecte smartphone bestaat (helaas) nog niet.

 

Score Samsung Galaxy S9: 7,5 

Door zo’n uitstekend toestel te maken stond Samsung voor een zware taak. Want hoe overtref je een dergelijk succesnummer? Zelfs na de release van de Galaxy S9 liggen ze bij Samsung nog wakker van die vraag, want het is ze niet bepaald gelukt om een waardige opvolger te ontwerpen.

Dat biedt wel enige nuance want het toestel is niet slechter geworden, maar het toestel is wel nagenoeg precies hetzelfde gebleven. Het scherm, de batterij, het uiterlijk en de camera’s zijn niet veranderd. De enige echte verbetering is een nieuwe processor waardoor de prestaties van het toestel erop vooruit zijn gegaan. Een andere verandering is de verkrijgbare kleuren, dat zijn er nu 3 in plaats van 5. De afmetingen zijn ook iets aangepast. Het nieuwe model is iets korter terwijl het scherm even groot is gebleven. Ook is hij iets dikker, breder en zwaarder geworden.

Het meest opvallende aan de Galaxy S9 is nog wel de prijs. Het toestel is namelijk te koop vanaf €829. Dat is bijna €200 meer dan zijn voorganger bij de release.

Dankzij het gebrek aan innovatie, de hoge prijs en de verwachtingen die je opbouwt voor het nieuwste vlaggenschip-toestel geven wij de Samsung Galaxy S9 een 7,5.

Score Apple iPhone X: 8,5 

We hebben al een hoop geschreven over het vlaggenschip-model van Apple, de iPhone X, maar aangezien het Samsung’s grootste concurrent blijft trekken we toch nog even de vergelijking.

Het toestel werd gelanceerd in het najaar van 2017 en werd direct bestempeld als revolutionair. Als eerste iPhone heeft dit toestel een randloos scherm, op de inkeping aan de bovenkant na.

De vingerafdrukscanner heeft plaatsgemaakt voor gezichtsherkenning en door deze technologie is het mogelijk om je gezicht door middel van augmented reality te transformeren in 3D emoji’s.

Dankzij het verdwijnen van de homeknop introduceerde Apple een hele nieuwe manier van het bedienen van de smartphone die direct heel intuïtief aanvoelt.  

Zowel de frontcamera als de camera achterop zijn flink verbeterd en beschikken beiden over de portetfunctie waarmee je professioneel ogende portretfoto’s kunt maken. Ook is het voor het eerst mogelijk om het toestel draadloos op te laden.

Al met al weinig innoverend als je naar de concurrentie kijkt, maar wel heel innoverend als je de vergelijking trekt met zijn voorgangers. Een meer dan uitstekend toestel met één gigantisch minpunt: om eigenaar te worden van de iPhone X moet je diep in de buidel tasten, want het toestel is pas te koop vanaf €1160. Hierdoor beoordelen wij de iPhone X met een score van 8,5.

 

Conclusie 

Wil je de beste telefoon kopen, ga dan voor de iPhone X. Wil je een uitstekend toestel voor minder geld, ga dan voor de Samsung Galaxy S8. Wil je €200 meer betalen voor hetzelfde toestel? Kies dan voor de Samsung Galaxy S9.

Laat je één van deze toestellen per ongeluk kapot vallen en heb je een reparatie nodig? Kom dan langs in een van onze vestigingen voor een reparatie.. en een goed hoesje;-).