Menu Close

Met deze 5 tips overleeft jouw smartphone Koningsdag 2018 

Nog maar heel even geduld en het is weer Koningsdag. Wij hebben er in ieder geval zin in. Niet alleen omdat je 24 uur lang met bier in je hand over straat mag lopen, maar ook omdat Koningsdag de dag is dat de meeste smartphones sneuvelen. Hoe meer kapotte telefoons, hoe beter de zaken voor ons lopen. Maar omdat wij nóg meer houden van werkende smartphones geven wij jou 5 tips om je telefoon heel te houden en niet kwijt te raken op Koningsdag.

 

Spetter, pieter, pater, lekker op het water

Niks is leuker dan op Koningsdag met een bootje door de grachten van je favoriete stad te varen. En om je vrienden en familie nog even in te wrijven dat jij een leukere dag hebt dan zij, moeten er natuurlijk selfies gemaakt worden voor op Facebook en Instagram. Toch jammer dat een dronken medepassagier per ongeluk je peperdure iPhone uit je handen slaat en deze met een elegante plons op de bodem van de gracht belandt.

Wees dus alert als je op een boot staat. Wil je helemaal zeker weten dat je telefoon het varen overleeft? Laat hem gewoon veilig op het land of stop hem in een drijvende, waterdichte tas. Koningsdag is toch te kort om op Instagram te zitten.

 

Koningsdag = zakkenrollerdag

We willen niemand op een verkeerd idee brengen, maar duizenden dronken, dansende jongeren zijn natuurlijk de hemel voor iemand die van zakkenrollen zijn beroep heeft gemaakt. Een echte zakkenroller weet altijd wel hoe hij iemand van zijn smartphone kan ontfutselen, maar aan jou de taak om het hem of haar zo lastig mogelijk te maken.

Stop je telefoon achter een rits- of een knoopsluiting. Stop hem niet in een open jas- of broekzak en al helemaal niet in je kontzak (dames!). Dan kan je hem net zo goed direct aan een schurk geven.

 

Geef je telefoon privacy

Bovenstaande tip is niet alleen handig om te voorkomen dat je beste vriend op broekzakformaat in handen van de verkeerde persoon valt, maar ook om te voorkomen dat je hem verliest. Het gebeurt vaak dat iemand op een festival nog wat muntjes uit zijn broekzak wil halen en daarbij zijn telefoon verliest zonder het op te merken.

Zorg er dus voor dat je telefoon zijn eigen zak (met rits) heeft zodat hij er niet ongemerkt uit kan vallen. Een ander voordeel: het scherm van je telefoon zit aan het eind van de dag niet helemaal onder de krassen.

 

Find my (i)Phone

Is het kwaad nou toch geschied en is je smartphone verdwenen op Koningsdag? Schakel dan de zoek (en vind) optie in op je smartphone. Deze staan eigenlijk standaard op je telefoon, maar heb je hem nou niet dan download je hem voor iPhone hier. En voor Android hier. Configureer hem meteen en check op Koningsdag voor je de deur uit gaat nog even voor de zekerheid of hij helemaal goed staat ingesteld.

Is je telefoon gestolen en weet je waar de dief zich bevindt? Schakel dan wel de politie in. Je smartphone is het niet waard om jezelf in gevaar te brengen.

 

Basisbescherming

We hebben de beste tip voor het laatst bewaard. Nummer 1 smartphone-ellende op Koningsdag is en blijft toch wel een kapot scherm. Je kan hem een eigen broekzak geven, achter slot en grendel doen of hem in een waterdichte tas laten, maar in beschonken toestand is een ongeluk snel gebeurd. Je laat hem uit je handen vallen en er zit een dikke vette barst in het scherm. Daarom tip nummer 1: ga voor basisbescherming (en kom anders langs bij ThePhoneLab voor een telefoon reparatie). Doe een stevig hoesje om je smartphone met opstaande randjes en gebruik een screenprotector.

Zo verklein je de kans op barsten en krassen enorm en kan jij op Koningsdag focussen wat het belangrijkste is: BIER DRINKEN. Proost!

Ben je bang dat de batterij van je iPhone Koningsdag niet gaat volhouden? Check dan onze tips voor een langere batterijduur.